11.03.09

March 11, 2009

Събуждам се, опътвам се към кухнята. Завъртам крана на чешмата, удря ме ток, мърдам си ръката, минава под струята вода и пак ме удря, още по-силно. Ръката ми седи изтръпнала няколко минути. Станало е късо от пералнята, която е точно до чешмата. Или поне така предполагам, ще се обадя на хазяйна по-късно днес да дойде да провери.

Освен, че за първи път усещам ток по течаща вода, което е доста интересно усещане, се замислих за може би най-големия минус да живея сам. Независимо дали се задавя или ме утрепе ток, докато трупа ми не засмърди твърде и не притесни сексапилните блондинки от горния етаж или докато хазяйна не дойде разгневен да си търси наема няма кой да ме открие и да разбере какво се случва с мене. Това определено издига инстинкта ми за самосъхранение на по-горно ниво.

***

Първата Moz лекция от десетте мина. Беше една от най-добрите, които съм слушал (въпреки техническите проблеми в началото).

Ейза Раскин е болен и няма да ни е лектор днес, както беше по план. Което за мен не е проблем на фона, че към групата лектори от Mozilla се присъедини Майк Белтзнер, директора на Firefox. Лекцията му ще е на тема “How to actually ship a product” и съм убеден, че ще е няколко пъти по-полезна от всичките маркетинг щуротии, които изучихме досега в университета.

***

Нашите са ме прокълнали с това име. Лешчеса, Люшеса, Лучесзер, Люша, Люшо, Лашо, Лейчо – как ли не са ме нариличали до момента всички чужденци, които си кривят физиономиите от напрежение докто се опитват да ми прочетат името. Една единствена датчанка (Ан) успя горе-долу да го докара след поредица усърдни тренировки. За Бога, братя, не си кръщавайте децата с имена, съдържащи бувата “ъ”, за тяхно добро е!

***

Вече наистина има за кого да гласувам.

Advertisements

2 Responses to “11.03.09”


 1. Aza е болен мозък, да знаеш, изпускаш страшно много :)

  ПС: Като стана въпрос за имената, да допълня и за комбинацията от “в” и твърдо “л”, която хората на Китай и Япония намират почти невъзможна за произнасяне :)

  Така че за тях вариантите бяха два:

  Първият, просто да ме наричат с името на последната руска орбитална станция, дето беше бракувана преди няколко години и посля изгоря в атмосферата.

  Вторият, да ме наричат “кървавият” (bloody) Мир. Което навява едни приятни асоциации с един мой адаш от съседна Румъния :)

  • luchko Says:

   Е, не изпускам – просто лекцията беше отложена за след като оздравее човека. Иначе си прав… може да надмине и баща си :-)

   Bloodimir.. отива ти :Р


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: