Caffeine

January 29, 2009

Вероятно сте  се сблъсквали с проблема със затъмняващия/изключващия се при липса на активност екран при лаптопите с цел да се икономисва батерия. Всъщност това не е проблем (дори е нещо хубаво) до момента в който по някаква причина не искате това да се случва – когато четете книга или дълъг документ, например. Вярно, че това може да се корегира от системните настройки, но би било болезнено да го правите всеки път когато се наложи, а ако забравите да върнете настройките, горко й на батерията.

Ако използвате MacBook (Pro/Air) спасението е в Caffeine – малка програмка, която спира затъмняването/спирането на екрана, screensaver-a, и държи лаптопа буден. С две щраквания на мишката можете да активирате програмата за определен период от време или пък докато вие не я спрете.

Advertisements

One Response to “Caffeine”

  1. jeo Says:

    Аз моя съм го настроил като е на ток въобще да не гасне – няма смисъл, просто като спра да го ползвам или го изключвам или го затварям.
    Като е на батерия си има време на бездействие от 1 час мисля. Тук е необходимо, щото така и така батерията държи само около 3 часа.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: