Човек убиха!

January 17, 2009

Човек убиха бе, хора! Невинен човек, който е протестирал против правителството, който съвсем законно и мирно се е възползвал от това си право. Право, което се гласят съвсем скоро на практика да ни отнемат! Не стига това ами и от липса на елементарна етика го обявиха за автоджамбазин. Гавра с труп; буквално. А десетките невинни бити по улиците?

В Гърция смъртта на един отпуши обществения гняв, натаяван с години. А в България? Това е поредния случай на брутален полицейски произвол, това е поредния случай на трагикомични лъжи и оправдания от страна на разни политици!

Но дали е поредния случай, който ще се дъвче по медиите 2-3 дни и после нищо? Дали пък не е време вече хората да спрат само да цъкат с език пред телевизора и да си гледат в тяхната паница? Трябва ли за да се вдигне народа винаги да се стига до дъното? Трябва ли пак да имат заплата от $10 и да няма храна в магазините, та да усетят, че трябва да се вдигнат срещу ония в парламента?

Отговорите – скоро…

Advertisements

2 Responses to “Човек убиха!”

 1. Cwetanka Says:

  Хора умират всеки миг, без да подбират нястото. Ако този човек не е насилен, няма престъпление, че е умрял в Полицията, докато си е чакал реда за разпит. Мъжете в България умират 7-10 години преди ( или от) жените си. Има органи да проверят. Убит човек е този, чиято смърт е настъпила от пряко насилие : удари, стрелба, обесване, задушаване. Такова никой не е видял, той е починал на пейката, докато си чака реда. Няма тук убииство. Вие искате от мухата да правите слон???!!
  Стига унижения за полицията. В САЩ и ЕС, ударен полицай застрелва насилника и не носи отговорност, Такъв закон трябва у нас. За да ни защитават полицаите. Те са неприкосновени и нищо незаконно не са направили, Стига се самонавивахте и практически се объркваме, като пиле в калчища. Което отклонява вниманието от истински нередности.

 2. luchko Says:

  1) Мисля че на всички е ясно, че щом е бил на протеста и са го арестували със сигурност е бил “понатупан”;
  2) Самият факт, че човек умира в РПУ след като е казал, че не се чувства добре и вероятно е помолил да му се окаже медицинска помощ е абсолютен фарс. В РПУ!
  За мен това си е убийство, макар и извършено по косвен път.

  Няма такова нещо като “неприкосновен” човек и всеки трябва да носи отговорност за действията си. В САЩ и в ЕС ако полицай застреля човек трябва да докаже, че това е било крайна и единствената възможна мярка и по този начин е предпазвал своя или нечии друг живот. Иначе познай дали няма да го вкарат зад решетките.
  Никой не трябва да е над Закона, най-малкото някой полицай, който се явява защитник на законите. Не?

  А дали са направили нещо незаконно… Хм, на 14-ти първо търпят десет пишлемета да ги замерят и да хвърлят огради по тях. Бездействат въпреки безброй сигнали от хората. Час по-късно помилат цялата тълпа, гонят случайни хора и ги налагат по уличките. Псуват като кароцари, на майка всички, които се усмеляват да им кажат нещо. Бият жени и възрастни хора!
  Мда… светци.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: