10.01.2009

January 10, 2009

България е в газова и финансова кризи. Криво ми е, че хората избраха точно тези политици, криво ми е че в родината нищо не излгежда както трябва. Един по-умен човек е изказал мнението ми доста по-добре от колкото аз бих могъл тук. Но има неща, които могат направо да сринат оптимиста в мен. Само се замислям за следващите избори, предсрочни (надявам се) или не. БСП все още има доста висок рейтинг. Не мога да си представя просто колко трябва да си сляп и колко върл трябва да си в комунистическите си (защото БСП в очите на повечето си избиратели е БКП, в това съм сигурен) възгледи, за да гласуваш за тези хора отново въпреки всичко. Въпреки явната корупция по всички етажи, въпреки тоталния провал на правителсвото да направи от България нормален член на ЕС. Всъщност, не мисля, че има област в която това коалирано правителство да се е увенчало с успех. Замислям се и за другите две партии – ДПС отново ще мобилизира роботизирания си електорат от Югоизтока барабар с Турция. Пак ще има изборен туризъм, това е ясно. Един добър знак е НДСВ – там поне хората видяха, че “Царя” не би направил нищо за 800 дни, освен може би да си вземе още някой имот.

Основния им опонент ще е ГЕРБ. Аз не харесвам такива авторитарни партии, не разбирам и защо хората харесват този човек. Абсолютен популист, вечно “компетентен” и ставащ за смях с някои си изказвания, мачо, ходи по тениска на работа, хомофоб и ако съдим по някои изказвания за българските турци – ксенофоб.  На кметските избори всички плакати на ГЕРБ бяха с две снимки: кандидат-кмета и Бойко Борисов. Сякаш, че е благословен лично от това полу-божество.

Като стана дума за хомофобия, нека отворя една скоба. Принципно ми е гадно като казват, че българите трябвало да стават европейци (сякаш сме африканци или американци), но в западна Европа в общия случай няма значение дали си гей или не, стига да си вършиш работата. Изказвания като “Парламента е пълен с гейове и за това държавата е кофти” особено от устата на политик са пълен абсурд. Постоянно чета по разни форуми и в коментари как СерГЕЙ бил направил еди какво си.  Дори Сергей да беше гей това не трябва да е от значение – сексуалната му ориентация със сигурност няма общо с възможностите му като политик. От значение е как си върши работата.  И всъщност точно тези три изречения доказват онази теза, че никое демократично избрано правителство не може да е по-добро от избирателите си. Онези, които псуват по СерГЕЙ ще идат да гласуват за Сидеров и Борисов… И кръгът се затваря.

Аз отдавна казах, че ще гласувам за СДС (ако Мартин Димитров бъде избран за председател). И така ще направя, колкото и да ми струва разходката до Копенхаген. Защото намирам това за единствения нормален избор в момента, а и ако ГЕРБ ще са управляващи, то по-добре да са в коалиция с някоя нормална дясна партия, която да ги обуздава малко от малко. И за Бога, дано Борисов отстъпи поста на министър-председател на някой друг, че тежко ни.

Та така… Положението много зле, но винаги има надежда – “просто” трябва хората да се осъзнаят. Трябват ни мирни “януарски събития”, но не на интервали от 10+ години. А всеки път, когато е необходимо да припомним на онези хора в Парламента, че те работят за нас, че ние сме техните работодатели и те трябва всеки работен ден да се покъсват от бачкане за нашето благо. А това е толкова трудно…

Advertisements

6 Responses to “10.01.2009”

 1. koue Says:

  “…криво ми е че в родината нищо не излгежда както трябва.”
  А на мен ми е криво, когато всичко свързано с България, се вижда само и единствено в черно! Толкова ли сте слепи (визирам всички с черните очила), че не намирате нищо, което да ви хареса в страната… в страната, не в държавата? Ами проблемът ако е във вашия телевизор? Кой е виновен тогава?

 2. luchko Says:

  Това деление на държава и страна понякога е странно.
  Ок, харесвам българската природа. Харесвам някои традиции, фолклора, народните приказки, танци и песни. Харесвам някои българи и българки…
  Историята е пряко обвързана с държавността в общия случай, за това я изключвам.

  Не съм сляп или с “черни очила”, просто тези неща не са достатъчни.

 3. koue Says:

  Тези неща не са достатъчни ?!?! Докато съжаляваш за това, което нямаш, никога няма да се радваш на това, което имаш!

 4. luchko Says:

  Е ти само заради фолклор и природа можеш ли да живееш в една държава?
  Кел файда от хубавите планини, ако не можеш да си позволиш да отидеш на хижа с приятели. Кел файда от хубавите плажове, ако мутра, пазен от министри реши да ги бетонира. Кел файда от хубавите българки ако половината са чалгазирани идиотки. И така нататък.

 5. koue Says:

  Мрън, мрън.
  Това за хижата са пълни глупости, толкова си и ходил! За плажовете си прав, лайна има много, но при добро желание се намират чудесни места. И какво си тръгнал да се вързваш за чалгазираните идиотки? На масата ли ти седят? Разни хора – разни идеали! Достатъчно нечалганизирани има, че да ми дреме на шапката другите къде, какво и как си го въртят.
  Погледни по далече от носа си и спри да пасеш трева! Преди време беше писал, че не искаш да си като другите, искаш да се развиваш и т.н. Действай тогава в тая насока, а недей да си един от многото вечно недоволните, на които все някой за нещо им пречи!
  Не казвам, че държавата ни е цъфнала та вързала. Има много неща които трябва да се променят, но с подобни депресии не помагаш нито на себе си, нито на някой друг. Докато не си променим начина на мислене все някой ще ни е виновен, няма значение дали турци, руснаци, американци или извънземни… явно без това масата хора не могат да живея.
  Извинявай ако съм те обидил с нещо, всичко което съм написал е с добри чувства. Пълно щастие няма, ама няма да мрем я. Достатъчно сме силни и способни, че да се оставяме на течението. А някой беше казал, че по течението плуват само мъртвите риби.


 6. […] черните слънчеви очила January 25, 2009 Под тази статийка бях разкритикуван, че съм твърде черноглед относно […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: