MediaCenter

September 27, 2007

Покрай продукта, върху който работим в главата ми прехвърчаха някои идеи. Една от тях е интегриран медия център. Това ще рече готина програма, с която да гледате видео, слушате музика, преглеждате снимки, пускате DVD-та, гледате телевизия – каквото ви дойде на ум и се вписва в контекста. Като екстри да добавим разни категории, етикети, LastFM, засичане на джобния ви плеър и прочие глезотийки.

Вече има наченки на такова нещо и се казва Rage. Анимирани менюта, хубави графични ефекти и анимации при различните операции, много лесен контрол от клавиатурата, големи шрифтове и т.н. Но тъй като е само наченка има някои недообмислени неща, а музиката и снимките са оставени за в бъдеще. Карстен Хайцлер, създателя освен на тази програма е и създателя на Enlightenment, съответно е твърде зает. Отдавна не е правил нищо по програмката.

Rage

Мисълта ми е, какво според вас трябва да включва подобно приложение, как трябва да работи и изглежда? Създайте перфектния медия център в главата си и оставете коментар тук. Необходимо е просто да използвате компютър, не очаквам коментари от “специалисти” – дори напротив, от обикновени потребители.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: