И Канал 1 отрази проблема

July 17, 2007

В сутришния блок на Канал 1 гостуваха Йовко, Мишел, доц. Нели Огнянова (по телефона) и Симион за да обяснят проблема между блогърите и МВР. Не се каза всичко, което можеше да се каже, но поне най-основните неща се чуха от хората пред телевизорите.
В позицията си МВР казва, че в блога си Мишел бил подтиквал да се трупат “камъни, тухли и други строителни материали пред централния вход на ВАС”. Сега да видим дали има такова нещо:

Търсене в Optimiced за камъни:  1 резултат. От последната му публикация, където обяснява че не знае нищо за такава идея.

Търсене в Optimiced за тухли: 1 резултат. От същата публикация, дори същия абзац – шеговито подканва който е дал тази идея за камъни и тухли да си признае.

В търсенето за “централен”, “централния” и “вход”: No posts found. Try a different search? Тоест, за тези които не знаят английски (и за теб, ченге, дето навярно ме четеш в момента) това значи, че не са открити резултати. Иначе казано – не е писал за никакъв централен вход, пък бил той на ВАС или някой друг.  Търсенето за “ВАС”, разбира се дава резултати  – изчетете ги и ако откриете нещо нередно или незаконно, аз ще спра да блогвам.

Аз не съм против полицията, както някои ме обвиниха (незнайно защо не искаха публично, като коментар тук). Аз познавам няколко полицая и макар да повечето да не са точно моя тип хора – не мога да кажа че са зли, или тъпи или някакви корумпирани мутри. Дори често вечерям с един от комисарите на Съдебна полиция.

Аз искам, ама много искам да имаме свястна полиция – такава, която да се вписва добре в едно модерно общество, в една модерна демократична страна. В момента, колкото и министъра на МВР да твърди обратното, полицията ни е затънала в калта много на дълбоко. Тези милиционерски останки, които виждаме в момента потънали в корупция, безхаберие… За Бога, полицаите не трябва да всяват страх, а респект! Полицаите трябва да се грижат за хората като нас. За обикновените хора. Или поне да не ни пречат! Не да бият протестиращи миньори (след това полицайче да разправя че миньора сам си почупил главата в асвалта и че няма да си покаже своите белези за да не “прави един вид стриптийз пред камерата), не да следят блогъри.  Поне това, ако не да арестуват убийци, наркодилъри/босове, проститутки и подобни. То това се е видяло че няма да стане – що народ се изби посред бял ден в България за последните години и осъдените са… ъ… николко (поправете ме, ако греша).

Запис на дискусията в студиото на Канал 1:

Xvid, 120 MB

Или в Youtube, ако предпочитате:

Част 1част 2

Advertisements

2 Responses to “И Канал 1 отрази проблема”

  1. Michel Says:

    Хубаво “разследване” — много по-добро от това на тайните ни служби, които открили “IP адреса на сайта, както и че през прокси е регистриран домейна”, хаха ;-)

  2. luchko Says:

    Ахаха :-) Смятай, че вече ставам за следовател


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: