Избори и дразнения

May 21, 2007

Да, аз гласувах.
Не, че партията ми харесва особено много… Просто списъка с кандидати за евродепутати ми допадна най-много като личности.
Гласувах за ГЕРБ.
Едва ли бих гласувал за същата партия на парламентарни избори… Или пък бих, ако няма по-добра дясна алтернатива.
Но адски ме дразни това, че всичко се върти около (не)формалния лидер – Бойко Борисов. Уважавам го човека… Или поне нямам причини да не го уважавам. Говори отворено, ясно, прави каквото може… Поне не изглежда корумпиран и не си лепва мазни усмивки тип Софиянски или Р. Овч. И все пак образа на ченге-бияч ме дразни. И популизма му и любовта му към обективите ме дразни. Но най-много ме дразни че хората не гласуваха за ГЕРБ или за хората, кандидати за евродепутати в списъка. Те гласуваха за “Бат’ Бойко”. И се връщаме директно към времената “аз съм партията и партията съм аз”. После… Демокрация. Да бе, да.
Сметнах за редно да се занеса до урната защото в противен случай, ако не го бях сторил нямаше да имам думата и нямаше да мога да се оплаквам. Не, че съм се засилил да се оплаквам… И все пак бих искал и аз да избера кой главанак да работи за държавата… Ако въобще някой го прави.

***
Внимание, следва емоционален изблик и порнография!

Гледах малко от пресконференцията на БСП и интервюта с повечето известни политици. Всичките до един казаха “Ние ще направим своите анализи…” във връзка с това защо хората не им вярват вече, защо е толкова ниска избирателната активност…
Колко пъти си правите анализите?! Не ги ли направихте вече? Какво толкова има за анализиране? Че хората казват “дали ще е онзи или този – все тая”? Или че дори високо интелигентните хора не виждат смисъл в гласуването вече? Или че не гласуват в знак на протест? Че електората на ДПС дори не знае за какво са тия избори, но машинално отива да пуска бюлетината за “Доганчо”, който бе демократично избран за 15 минути за лидер на партията си?!
Или пък анализирате защо докато мутрите на СИК биват избивани за добро утро, а оцелелите им другарчета се разнасят като свидетели по дела, точещи се с години другите мутри, тия на МВР пребиват фоторепортери?
Или се чудите защо младите хора не гласуват?! Ето, ето ви младите хора, за които така осърдно говорите, че били еди какви си и че вярвате в тях. Ето ви още! Това са вашите млади хора. Вашите перспективни младежи и добри специалисти, които така силно се стараете да задържите в България. И ако въобще ви пука на какво ще прилича страната след 20-30 години, когато повечето от вас са две стъпки под земята или са с катетър, то това ще тежи на вашата съвест. На всички вие, които допуснахте да нямаме държава. Защото държава наистина няма. Липсва.
И народ няма. Или поне (раз)умен такъв.
Само хубава природа и история ми останаха…
А заради тях няма да остана тук.

Advertisements

One Response to “Избори и дразнения”

  1. ogrebgr Says:

    Да, абсолютно съм съгласен с теб за бат’ Бойко и ГЕРБ. Ако той се усети навреме да понамали тежкарския патос, когато говори и да “сподели” известността си с други хора от Герб, така че и те да са разпознаваеми – може и да стане партия…
    Но е съмнително за съжаление, егото му май е прекалено силно.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: