The Dilema’s End

May 16, 2007

Та… Днес бях на второ интервю – показвах рисунки на хартия и носих векторни файлове по дискове.
В крайна сметка с работодателя решихме, че Windows ще се слага, след като нещата в Inkscape излглеждат едни, а в CorelDraw други (а той много държи да може да поправя нещата ми (ако се налага) и да разполага с векторни файлове със слоеве и прочее – което си е нормално).
Та… В понеделник някъде ще мигрирам от чиста и неопорочена FreeBSD система към GNU/Linux и Windows. Кофти история, но ще е така, поне докато не взема втора щайгичка за Бозата. Ще трябва да се простя с FreeBSD най-малкото заради поддръжката на NTFS в Linux ядрото. Също така и Wine върви доста по-добре (не по вина на FreeBSD, разбира се) под системата на Линус Торвалдс и т.н. и т.н.
Тъжно ми е, но няма как… А и има нещо друго – времето ми ала “console junkie-hacker” отмина и в момента искам всичко да работи без да отнема време в компилации, редактиране на конфигурационни файлове, танцуване на Вуду танци около компютъра и подобни истории, които са познати на по-голямата част от аудиоторията ми. А много от GNU/Linux дистрибуциите предоставят точно това – рък-цък и работата спи :-) Тоест, по-добра интеграция на HAL, повече драйвери за повече хардуер, готова конфигурирана система… Да. Всъщност, не вярвам, че го казвам това – никога не съм харесвал лесните системи :-) Май съзрявам. Или съм полудял. Нямам идея.
Ще ми дойде доста нагорнище де… Даскало, балове, инсталации на операционни системи, рисуване, пътувания до София и какво ли не само от 20-ти  до 24-ти. Едва ли ще успея, но все пак си струва опита (чувствам как ще пръсна камара пари за Редбул, Якобс Монарх, кроасани и цигари).
И така… Май навлизам в нова ера от живота си… И то няколко дни след като навърших 18.

А, и благодарности на Вени Марковски. Той знае за какво.

Advertisements

2 Responses to “The Dilema’s End”


  1. Ако опира само до файлова система, която да можеш безпроблемно да ползваш по FreeBSD и под Windows, препоръчвам ти ext2. Има читави дравйвери и за двете операционни системи. Ползвам тази комбинация от доста време и не съм имал проблеми.

  2. schz Says:

    Хами, да ти е честито.
    Това което не трябва да правиш, е да си пренебрегваш принципите, т.е, ако във вас не можеш да си позволиш платените продукти – не го прави.Във работа, ако ти предлагат да работиш с незаконен софтуер – не го прави също.Ако имаш избор между apple и ms – вземи си apple (те все пак дават “някакви пари” на свободната общност).Ако можеш публикувай си творбите под свбодоен лиценз.
    В крайна сметка не е важен софтуера (ако си заслужил да го ползваш), а това което ще направиш от него. Успех!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: